În anotimpul de primăvară, multe persoane încep să aibă probleme cu pielea buzelor (mici crăpături, răni, exfoliere) pentru că acestea sunt supuse unui stres incredibil creat de factorii externi. Soarele și aerul uscat poate deshidrata pielea buzelor și acestea devin crăpate, își pierd frumusețea naturală.
Pielea buzelor nu are un strat protector de grăsime precum pielea feței și deci sunt mai fine și vulnerabile. În această perioadă buzele au nevoie de o îngrijire bună, zi de zi, pentru că pielea lor este lipsită de glande sebacee, fapt ce le face să fie predispuse la ucare și peeling.
Bea suficientă apă! Aceasta este soluția pentru a avea buze frumoase și bine hidratate. Buzele subliniază frumusețea unei persoane și deci ele nu trebuie să fie uscate, arse de soare și deteriorate. Dacă acestea devin crăpate din cauza deshidratării sau a vântului intens, atunci niciun ruj nu te mai poate salva, toate aceste probleme vor fi la vedere. Prin urmare, buzele trebuie să fie îngrijite cu atenție și primul pas este să bei suficientă apă în fiecare zi.
Îngrijirea sistematică a buzelor menține prospețimea, frumusețea și volumul lor. Dacă buzele sunt deshidratate, niciun ruj cremos, cât de scump ar fi el, nu va putea ascunde anumite deficiențe ale pielii neîngrijite.
Hidratarea este foarte importantă pentru sănătate și chiar ar fi bine să știi să calculezi nevoia zilnică de apă.
Există produse de îngrijirea buzelor, concepute pentru diferite nevoi, cum este de exemplu balsamul EOS de pe Notino.ro. Acesta este potrivit pentru buzele sensibile, hidratează și hrănește intens, combate uscăciunea pielii și alți factori de stres.
Un balsam de buze hrănitor, bun este o alegere excelentă în orice anotimp. Experții recomandă chiar aplicarea unei creme hidratante pe buze, înainte de balsam. Prin urmare, aplici crema, aceasta va fi absorbită în piele în doar câteva secunde și vei observa că buzele arată mult mai bine, fiind intens hidratate. Urmează să aplici și balsamul de buze ce poate fi un produs care nu conține apă.
Multe persoane nu știu cât de benefică este folosirea balsamului de buze pe tot parcursul anului.
Pentru a avea buze frumoase contează și alimentația. Dieta trebuie să fie sănătoasă, echilibrată, bogată în vitamine A, B și C, dar și în calciu, magneziu și acizi grași. Multe persoane au buzele uscate din cauza unui deficit de vitamine în organism. Se spune că buzele devin hipersensibile datorită lipsei de fier și vitamine B în corp.
Cosmeticienii recomandă și măștile de buze pentru îngrijirea pielii. Acestea pot fi cu ulei de cocos, ulei de măsline, miere, etc. Există multe ingrediente naturale, de acest fel, care sunt grozave pentru îngrijirea buzelor. Unele măști de buze sunt complet absorbite în piele, iar altele trebuie îndepărtate și apoi pielea clătită cu apă.
Având în vedere pigmentarea scăzută a buzelor, nu ne surprinde faptul că acestea sunt prea puțin protejate de razele ultraviolete dăunătoare. Pentru a preveni uscarea buzelor trebuie folosite produse împotriva razelor ultraviolete (UV), cum sunt anumite rujuri de buze cu textură mai cremoasă.
Există și ulei de buze care protejează în profunzime buzele, le accentuează frumusețea și culoarea naturală. Buzele sunt frumoase chiar și fără ruj, pot fi evidențiate cu un ulei ce creează o peliculă protectoare împotriva uscăciunii, a vântului și a altor factori de stres. Se pot folosi uleiuri de buze care au o formulă hidratantă bună și care reprezintă și o bază perfectă de machiaj.
Când zâmbim sau vorbim, buzele atrag chiar mai multă atenție decât ochii. Pentru a avea buze frumoase trebuie să renunțăm la anumite obiceiuri rele, care le afectează aspectul.
De exemplu fumatul poate deteriora foarte mult pielea buzelor, care se usucă și are o culoare mai închisă. O persoană care fumează își încrețește buzele și asta predispune la apariția ridurilor de expresie în jurul buzelor, care pot îmbătrâni chipul.
O altă problemă ce trebuie evitată este folosirea de produse cosmetice de calitate îndoielnică sau care sunt deja expirate. Acestea pot afecta pielea buzelor, pot cauza reacții alergice sau infecții.